اخبار بازرگانی
فاز جدید جدال پینگپنگی انتخابات اتاق
ماجراهای مربوط به انتخابات دوره دهم اتاق بازرگانی، تبدیل به مثنوی بلندبالایی شدهاست که شاید بسیاری از پیگیران حرفهای مسائل مربوط به اتاق را نیز دچار ملال کرده باشد. با فرض اینکه خواننده اخبار قبلی مربوط به این ماجرا را پیگیری کرده باشد، این موضوع از روز یکشنبه و پس از سخنان سلاحورزی در جلسه هیاتنمایندگان وارد مرحلهای دیگر شد. نخست اینکه بحث از مجاری غیررسمی، وارد کانال رسمی شد و گفتوگوهای مربوط به شبکههای اجتماعی به صدور بیانیه رسمی رسید. سلاحورزی در بخشی از سخنان خود در این روز با اشاره به حکم برکناری خود از سوی شورایعالی نظارت ایراداتی حقوقی به آن وارد کرد و در نهایت گفت که حکم خود را در صورتیکه روال قانونی داشتهباشد و قوهقضائیه آن را تایید کند میپذیرد، اما دولت منتظر نباشد که رئیس بعدی ( ادامه مطلب ... )
پتانسیل ۲۰میلیارد دلار تجارت با عراق
نماینده ویژه تجاری ایران در عراق ضمن اشاره به ظرفیت تجارت ۲۰میلیارد دلاری بین ایران و عراق، گفت: به دلیل فاصله زیاد بین صادرات و واردات با عراق، این کشور تمایلی به برقراری تجارت آزاد ندارد. به گزارش خبرگزاری مهر، فرزاد پیلتن نماینده ویژه تجاری ایران در عراق در مورد وضعیت تجارت ایران و عراق، اظهار کرد: طی ۶ ماهه ابتدای سالجاری حدود ۴.۵میلیارد دلار کالا از ایران به عراق صادر شده و حدود ۱۵۰میلیون دلار کالا از کشور مذکور به ایران وارد شدهاست. وی افزود: با توجه به اینکه دوره ماموریت رایزن سابق بازرگانی ایران در عراق به پایان رسیدهاست، سازمان توسعهتجارت ایران بهمنظور حفظ فعالیت دفتر رایزنی بازرگانی مذکور، ضمن تعیین و معرفی نماینده ویژه موقت تجاری در کشور مذکور، در حال بررسی و انتخاب ۳ رایزن جدید بازرگانی جهت اعزام ( ادامه مطلب ... )
توسعه نفوذ سعودی در منطقه و آفریقا
سلسله گزارشهای «پایش تحولات تجارتجهانی» رویدادهای کلیدی در محیط ژئواکونومیک ایران را موردبحث و بررسی قرار میدهد. در این قالب، رویدادهای کلیدی از منظر تاثیرگذاری بر دیپلماسی اقتصادی و موقعیت ژئواکونومیک ایران موردتوجه قرار میگیرند. هدف از تهیه این گزارش که بهصورت ماهانه از سوی مرکز پژوهشهای اتاق ایران منتشر میشود، ارائه تصویری روشن از محیط ژئواکونومیک ایران و فرصتها و تهدیدهای ایران در این فضا است. سهم دو تریلیون دلاری موافقتنامههای تجارت آزاد در اروپا بر اساس سومین گزارش سالانه اجرای سیاست تجاری اتحادیه اروپا که اخیرا منتشر شد، ارزش تجارت اتحادیه اروپا از طریق توافقنامههای تجارت آزاد با شرکای جهانی برای اولینبار در سال٢٠٢٢ از ٢تریلیون یورو گذشت. گزارش کمیسیون اروپا نشان میدهد که تجارت با ٢٠ شریک برتر در قالب موافقتنامههای تجارت آزاد در سال٢٠٢٢ بهطور متوسط نزدیک به ٣٠درصد ( ادامه مطلب ... )
رژیم تحریمی دام و طیور
غذای دام و طیور، از این پس بهتدریج تغییر میکند؛ تغییری که مقامهای وزارت جهاد کشاورزی نخستین دلیل آن را ارزبری زیاد نهادههای دام مطرح کردند؛ اما پیگیری «دنیای اقتصاد» نشان میدهد دلایل دیگری نیز در این تغییر رژیم غذایی نقش دارد. از جمله تحریمهای یکجانبه علیه ایران که خرید جو، ذرت و کنجاله سویا را دشوار کرده است و مقامهای متولی اکنون بهجای واردات این ترکیب اصلی به فکر جایگزینی آن با تولیدات کشورهای دوست و ۱۳قلم نهاده داخلی هستند. مساله واردات خوراکدام و طیور، در شرایط تحریمی، دو جنبه دارد. نخست از آنرو که مستقیما به غذای مردم کشور، چه کیفیت غذا و چه قیمت آن گرهخورده است، بحثی حساس بهشمار میرود و از طرف دیگر وابستگی به واردات آن با مصرف کنونی بنا به برآوردهای فعالان بازار سالانه ۱۲میلیارد دلار ( ادامه مطلب ... )
تجارت گران میشود
پس از هشدار فعالان در مورد رسوب کالا در گمرکات به دلیل پایان مهلت بخشنامه ترخیص صددرصدی کالا، این مهلت تمدید شد. این مهلت که در پایان آبان ماه به پایان رسید،با واکنش فعالان اقتصادی از جمله رئیس اتاق بازرگانی تهران مواجه شد. با این وجود و برطرفشدن این مشکل بسیاری از فعالان از وجود مشکلات ارزی برای ترخیصکالای خود ابراز نگرانی میکنند. به گفته این فعالان بانکمرکزی هر روز فرآیند تخصیص و تامین ارز را طولانیتر میکند و همین مساله باعث میشود روند ترخیصکالا طولانیتر و مشمول انبارداری شود. این در حالی است که خبرهایی مبنیبر ۴برابرشدن هزینه انبارداری در گمرک از اول آبان بهصورت غیررسمی منتشر شدهاست؛ مسالهای که موجب گرانترشدن هزینه تجارت و متعاقب آن افزایش قیمت تمامشده برای مصرفکننده خواهد شد. به گفته فعالان اقتصادی چنانچه این مسائل با ( ادامه مطلب ... )
دوئل محتاطانه شی و بایدن
جنگ تجاری چین و آمریکا به یکی از مهمترین مسائل اقتصادی جهان بدل شده است. دو طرف منازعه برای مقابله با هم جدی هستند و در مسیر تجارت آزاد اختلال ایجاد میکنند. واقعیت آن است که آمارهای تجارت چین و آمریکا در کالاهای اساسی همچون محصولات کشاورزی، دارو، تجهیزات پزشکی، کالاهای الکترونیکی و منسوجات، به روشنی نشان میدهد که امکان افت شدید حجم تجارت بین دو کشور وجود ندارد و به همین دلیل چین و آمریکا در تقابل با یکدیگر از خط قرمزها عبور نخواهند کرد. جنگ تجاری چین و آمریکا در سالهای اخیر یکی از مهمترین مسائل اقتصادی جهان است. با توجه به سهم ایالاتمتحده و چین از تولید جهانی، تبعات تغییرات تعرفه در مبادله دو کشور، ممنوعیت سرمایهگذاری و مواردی از این دست علاوهبر اینکه اقتصاد آمریکا و چین را متاثر ( ادامه مطلب ... )